Fortsätt till huvudinnehåll

Processen

Galet vad tiden går fort, det är snart 2 år och 5 månader sedan min fina pappa tog sina sitsa steg på jorden. Jag tänker lite tillbaka och tittar på bilder på den där dagen då vi gick upp till farfarsgruvan. Förmodligen kanske en av få dagar under två år som har varit riktigt bra. Det var trots allt inte långt från datumet då han gick bort men vi hade sånt stöd av familj och vänner och det var något vi gjorde tillsammans.

Jag tänker bara hur klarade vi av att le att se glada ut. Vi levde i ett töcken där vi nöjde oss av att slippa allt runt om kring för några timmar och det var också den sommarens finaste dag plus att det var min mammas och pappas bröllopsdag. Jag försöker verkligen minnas de roliga stunderna där jag verkligen skrattade under det första året och mitt minne är nästan blank. Det som var glädjen under det året var att vi hade varandra som när vi gick upp till gruvan och när vi åkte till samos tillsammans.

Det jag tänker på hur svårt det var att skratta och i dag kan jag finna mig skratta så att tårarna rinner ner från mina kinder. Men även i dag är jag omringad av människor som bryr sig om mig och jag om dem. Jag har också accepterat livet som det är. Jag har varit med om en av de värsta situationerna en människa kan vara med om. Att tappa någon man älskar gör att man för ett ögonblick eller år slutar älska sig själv.

Idag så är jag påväg mot ett liv där jag faktist börjar uppskatta mig själv igen med alla fel och brister och även de fina sakerna som finns med mig också. Men i denna process att bygga upp sig själv tar inte bara en dag och speciellt inte i mitt fall. När samhället också är byggt på ett sätt att man inte får läka mentalt längre innan man måste ut i livet. För vissa människor där ute så behöver man kanske mer eller mindre tid men vi i frågasätts eller tas för givet att vi med traumatiska händelser i våra liv ska ställa oss upp igen och borsta av knäna som man gör med ett barn då de ramlat.

Jag tänker på tiden då man fick ett helt år att sörja och i dag tror man att sorg går över på någon vecka. Sorgen försvinner aldrig ur ens liv den blir bara mer hanterbar och som jag tidigare skrev det är inget man lär sig över en natt. Allt är en process och varje del är ett test som vi måste ta oss igenom. Ibland får man prova flera gånger och ibland klarar man det på en gång.

Jag antar att det är en del av livet..

Kommentarer

Populära inlägg

Vi pubbade och skippade klubbande

Jag och Elin snackade tidigare i veckan om att bara gå och sitta på olles för att surra och dricka nån öl. Men vi insåg på fredag eftermiddag att vi glömt att boka bord så vi freestyla lite och fick ett bord på gröna älgen och snubben som ägde stället? Blev sur för att vi inte skulle äta och kom med sin dryga attityd och sa att ingen restaurang i hela Europa kan man bara boka bord för att dricka och bara köpa en apetizer. Elin sa då "ja de är ju som konstigt att det inte gäller Umeå för både Olles och Allstar har man så att en kan boka bord för att dricka och köpa apitizer." Då blev han tyst, sur och snackade skit om oss till bordet bredvid. Skit tråkigt och oartigt som fan!

Men det var jag, Elin, Julia, Byron och Gustav som drog dit och myste, ett förövrigt trevligt ställe bortsett från den där snubbens attityd. Sen blev han lite mindre sur då vi köpte alkohol för typ samma summa av en middag. Men ändå.. bitch! Stället får en 3:a för mysighet och sötpommesen men inte mer fö…

Om jag kunde berätta för mig

Denna tjejen på bilden heter Maja och är 14år och detta är ett brev till henne. 
Hej Maja, det är du som skriver just nu och jag vill bara säga dig att du är så stark, ovetandes och naiv. Du har redan vid 14års ålder tagit dig igenom motgångar som du måste ta tag i framtiden men just där så gör du allt för att överleva och ta dig igenom allt och du vet inte ens om det, för det är inget nytt. Du har kämpat med skolan och inte förstått vad felet är och tänker är jag dum? Nä, det är du inte du har dyslexi och det kommer bli bra, du kommer att kämpa dig frammåt hela vägen till i dag 2018. Du kommer få hjälp, men den kommer sent men du har aldrig förstått dina problem bättre än då.  Du kommer att hamna i tvister med vänner när du är 16år när du är 22år och även 25år och inte förstå hur världen och människor kan bli så galen, men du kommer ändå att försöka se det goda i alla. Du försöker finna dig själv och din identitet och du kanske till och med är bättre på det än vad jag är i dag! 
Du …

Att hitta sig själv igen

Detta kanske bara är tillfälligt men jag måste medge att det är trevligt. Med bloggen menar jag då. Det ger mig gamla minnen och nostalgi. Jag trivs och tycker verkligen att det är roligt med att fota och greja på här och när jag tänker efter så är det ju jag! För varje dag som går så kommer jag närmare mig själv och återskapar rutiner som jag tidigare haft. Jag har inget som jag behöver anpassa mig efter utan bara leva på mitt sätt och göra det jag tycker är roligt. Det är som att jag blir vuxen på nytt varje gång jag inser vad som verkligen inspirerar mig och skapar mig till den person jag är i dag.

Har haft kanske en omedveten livskris där jag har trott att jag måste se ut eller vara på ett visst sätt i denna stad. Antingen så är det bara allmänt mentaliteten här i Umeå som gör mig till något mer ytligt, finare och fåfäng. Jag har väl aldrig varit speciellt brydd i vad andra tycker och tänker om mig men nu när jag var hem sist så förstod jag verkligen. Hemma bryr sig ingen om man g…